allvisas.ro

Cel mai scurt zbor internaţional: Constanţa-Varna

varnaairportO mică schimbare în orarul şi rutele Turkish Airlines aduce o nouă destinaţie la care putem ajunge cu un zbor direct din România: Varna, în Bulgaria. Varna apare ca o nouă destinaţie a companiei naţionale turceşti şi este pusă pe harta rutelor ca escală între Constanţa şi Istanbul.

Turcii au aranjat zborurile în aşa fel încât să nu întrerupă zborul Constanţa-Istanbul. Mai exact, rutele vor fi: Istanbul-Constanţa-Varna-Istanbul şi Istanbul-Varna-Constanţa-Istanbul.

Statistici
La partea de cifre, frecvenţa zborurilor din Constanţa va creşte de la 3 la 4 pe săptămână.
Varna devine a 252-a destinaţie a Turkish Airlines şi a doua (în prezent) din Constanţa.
Zborul Constanţa-Varna va dura 40 de minute.

Orar
– direcţia Istanbul-Constanţa-Varna-Istanbul
IST-CND, 12:55-14:05, -/Ma/-/-/-/-/Du
CND-VAR, 14:50-15:30, -/Ma/-/-/-/-/Du
VAR-IST, 16:20-17:05, -/Ma/-/-/-/-/Du

– direcţia Istanbul-Varna-Constanţa-Istanbul
IST-VAR, 12:55-13:40, -/-/Mi/-/Vi/-/-
VAR-CND, 14:25-15:05, -/-/Mi/-/Vi/-/-
CND-IST, 15:55-17:05, -/-/Mi/-/Vi/-/-

Va fi un zbor scurt, dar la o verificare, nu se pot cumpăra bilete doar pentru direcţia Varna. A cumpăra biletul pentru Constanţa-Varna-Istanbul şi a fugi din avion la Varna nu e fezabil nici ca bani şi nici în mod practic. Dacă ai bagaj de cală, este imposibil. ieşi mai ieftin dacă mergi cu maşina sau cu un autocar pe direcţia Constanţa-Varna. Dar, statistic, rămâne cel mai scurt zbor internaţional din România.

Ca preţ, zborul costă 98 euro. Ştirea a fost anunţată de Turkish Airlines pe această pagină.

Formalităţi vamale
Pentru Bulgaria, cetăţenii români şi moldoveni nu au nevoie de viză, dar cetăţenii ucranieni au nevoie de viză. Pentru Turcia, cetăţenii români, moldoveni şi ucrainieni nu au nevoie de viză.
Pentru Bulgaria, cetăţenii români au nevoie doar de cartea de identitate, iar cetăţenii moldoveni şi ucrainieni au nevoie de paşaport. Pentru Turcia, cetăţenii români, moldoveni şi ucrainieni au nevoie de paşaport.