allvisas.ro

Worldmate se închide

Una dintre cele mai bune aplicații pentru urmărit călătorii, Worldmate, este în procedură de închidere. Proprietarii au anunțat că activitatea a fost suspendată din 31 martie 2017 pentru conturile gratuite. Până la 30 septembrie 2017 se păstrează doar activitatea conturilor “gold” (plătite), urmând ca la această dată toată activitatea să fie închisă.

Deja Worldmate nu mai oferea upgrade la statutul de membru “gold” începând cu 1 ianuarie 2017, iar începând cu 31 martie aplicația a fost retrasă din magazinele de aplicații în care opera (iOS, Android și Windows Phone).

Worldmate se putea folosi atât prin site cât și prin aplicație pentru a avea un fel de jurnal al călătoriilor, conținând cursele de avion, hotelurile la care s-a stat și alte mijloace de transport (tren, autocar…) ori alte obiective vizitate. În funcție de preferința fiecăruia, o astfel de aplicație poate fi folosită fie doar pentru păstrarea zborurilor, sau pentru o evidență doar a hotelurilor la care s-a stat. în diferite călătorii. Unul dintre avantajelor acestui tip de aplicație (sau pentru cei care folosesc doar site-ul: “acest tip de site”) este faptul că detaliile legate de o anumită cazare sau un anumit transport se pot transmite pe mail către serverul central al aplicației, urmând ca în câteva minute să apară în contul de utilizator. Ideal pentru cei fără timp pentru completat sau pentru cei atehnici.

Pe piață rămân aplicații similare, dintre care cele mai bune mi se par TripIt, Kayak și TripCase. Rămân suficiente alternative pe piață, dacă mai punem la calcul și alte aplicații, care mie nu mi s-au părut suficient de bune sau aplicații de care eu nu știu. Totuși, închiderea Worldmate ne arată că domeniul acesta este unul viu, în schimbare, în modificări, cu o concurență acerbă care poate scoate din piață chiar și pe unii dintre cei mai mari jucători.