allvisas.ro

Arabia Saudită va introduce viza turistică

Chiar și astăzi, este imposibil să vizitezi Arabia Saudită în scopuri turistice. Poți obține o viză pentru afaceri, muncă, vizită oficială sau pentru pelerinaj. Pentru turistul simplu, fiecare dintre acestea era aproape imposibil de obținut. Rămasă în urmă la capitolul turiștilor internaționali, Arabia Saudită dorește ca pe viitor să câștige bani și din turism, mai ales că epoca petrolului se apropie de sfârșit.

Decizia încă nu este una oficială, ci este la nivel de idee. Dar o idee foarte aproape de a fi pusă în practică. Ideea a fost comunicată zilele trecute de prințul Sultan bin-Salman (șeful Comisiei pentru Turism și Moștenire Națională – un fel de Minister al Turismului, mai pe românește) într-un interviu acordat lui Richard Quest, la CNN. Azi, pot intra fără viză în Arabia Saudită doar posesorii de pașapoarte emise de Kuweit, Bahrain, Oman și Emiratele Arabe Unite (Qatarul a fost în iulie 2017 exclus de pe această listă). Din 2018, ar putea fi posibil ca toți posesorii de pașapoarte recunoscute să poată vizita în scop turistic Arabia Saudită. Interviul cu anunțul-bombă este acesta:

Dacă te întrebi ce ar fi de văzut în Arabia Saudită și de ce nu s-a promovat până acum, află că există deja clipuri de promovare turistică. Iată unul destinat turiștilor internaționali… care nu pot intra legal în țară:

Există și alte clipuri de promovare, realizate pentru turiștii interni, dar în care se pot vedea obiectivele de interes:


Arabia Saudită are multe plaje încă sălbatice, pe care plănuiește să fie construite resorturi hoteliere și stațiuni turistice. Există destule locuri de însemnătate istorică, se poate face turism rural (obiceiuri, tradiții, mod ancestral de viață), are și orașe puternic urbanizate dar și zone imense de deșert.

Ca transport, nu există – la data scrierii acestui text – zboruri directe din România sau din împrejurimi către Arabia Saudită. Se poate ajunge cu o escală, prin: Athena, Paris, Londra, Dubai, Amman, Beirut, Istanbul, Frankfurt, Munchen, Doha (suspendat), Geneva, Madrid, Milano, Roma.

Pentru mai multe detalii despre anunț, clic aici.