allvisas.ro

Benin a introdus viza online

Statele africane își upgradează sistemele de control la frontieră într-un ritm accelerat. Pentru a se pune la curent cu cele mai noi tehnologii, autoritățile de pe acest continent ard etape și ajung să ia fața unor țări pe care le credeam mai dezvoltate. Ultima țară care a investit într-un nou sistem este Benin, care a introdus de la 1 ianuarie 2018 posibilitatea obținerii online a vizei, în loc de un drum – offline… – până la o ambasadă. Mai ales că Benin nu are ambasade la București și Chișinău, deci pentru obținerea unei vize de Benin era necesară o călătorie în plus.

Viza online se obține accesând site-ul fo.evisabj.net, unde se depun și documentele necesare. ca și în cazul altor state africane, informațiile nu prea sunt disponibile în online, iar site-urile sunt făcute deficitar. O să găsiți multe defecte, pagini incomplete sau linkuri moarte. Tarifele pentru viza de turism sunt următoarele:
– 1-30 zile: 50 euro (2 intrări)
– 31-90 zile: 80 euro (intrări multiple)
– 91-180 zile: 120 euro (intrări multiple)
– 181-365 zile: 180 euro (intrări multiple)
Există și tarife pentru eliberarea vizei în regim de urgență și tarife pentru alte tipuri de viză. Toate detaliile se găsesc aici.

Benin este o țară mică, ocolită de turismul de masă dar și de cel de lux, dar care vrea să devină mai relevantă pe piața turismului mondial. După cum spuneam, interacțiunea autorităților din țările africane cu mediul online este deficitară. Nouă ni se va părea complicată, plină de suprapuneri și cu mari lacune, iar la toate astea se adaugă o tehnică de calitate inferioară. Cam cum era online-ul românesc la începuturi. Din acest motiv, autoritățile din Benin au creat două site-uri de turism:
tourismebenin.bj
benin-tourisme.com

Ca transport, în Benin (pe aeroportul din Cotonou) se poate ajunge de la noi cu o singură escală:
– prin Paris: din aeroportul Charles de Gaulle cu Air France până în Cotonou
– prin Bruxelles: din aeroportul Bruxelles cu Brussels Airlines până în Cotonou
– prin Istanbul: din aeroportul Ataturk cu Turkish Airlines până în Cotonou
Pentru curse de pe cel mai apropiat aeroport până la Paris, Bruxelles sau Istanbul puteți consulta site-urile cunoscute pentru căutarea de bilete de avion.