allvisas.ro

Viză la sosire în Rwanda

Rwanda a fost una dintre primele țări africane care a trecut la viză online. Ba chiar mai mult, a introdus o viză online cu valabilitate și în alte țări. Pentru a dovedi că rămâne în continuare una dintre țările care ține la turism și care este mereu în schimbare (una pozitivă), Rwanda a trecut la nivelul următor: în loc de necesitatea unei vize obținute online, de acum se poate călători în Rwanda fără a face nimic în prealabil, deoarece viza se obține la sosire.

Începând cu 1 Ianuarie 2018, cetățenii oricărei țări din lume (al cărei pașaport este recunoscut de autoritățile rwandeze) poate călători în Rwanda obținând viza la sosire. Valabilitatea vizei este de 30 de zile pentru cam toate tipurile de pașapoarte, cu excepția statelor membre COMESA (doar de pe continentul african, nu ni se aplică) care au 90 de zile. Deci, în ceea ce privește călătorii cu pașapoarte românești, moldovenești sau ucrainiene, se obține viza la sosire și are o valabilitate de 30 de zile (pașaportul transnistrean nu este recunoscut). Singura condiție este ca pașaportul să aibă o valabilitate de cel puțin 6 luni la ieșirea din țară. În cazul cetățenilor români, se poate utiliza și pașaportul temporar, cu aceeași condiție, de a fi valabil încă 6 luni după ieșirea din Rwanda.

Noua situație nu elimină în vreun fel posibilitatea obținerii vizei online. Ba chiar obținerea ei online ar simplifica procedurile la intrarea în Rwanda. Viza online se poate obține aici.

Comunicatul oficial al autorităților rwandeze poate fi citit aici.

Pentru mai multe detalii despre condițiile de intrare în Rwanda, clic aici.

După cum spuneam la început, Rwanda a introdus o viză online cu valabilitate și asupra altor țări. Acea viză nu a fost desființată și poate fi obținută în continuare online, accesând acest link.

East Africa Tourist Visa
cost: 100 USD
valabilitate: 90 zile
țări acoperite: Rwanda, Kenya și Uganda
valabilitate restantă pașaport: minim 6 luni
viza se acordă în: 3 zile lucrătoare

Pentru mai multe detalii despre obiectivele turistice din Rwanda, clic aici.

Pentru a călători în Rwanda cu o singură escală, din zona noastră se pot utiliza următoarele variante:
– prin Amsterdam: din aeroportul Schiphol cu KLM până în Kigali
– prin Bruxelles: din aeroportul Bruxelles cu Brussels Airlines sau RwandAir până în Kigali
– prin Doha: din aeroportul Hamad International cu Qatar Airways până în Kigali
– prin Dubai: din aeroportul Dubai International cu RwandAir până în Kigali
– prin Istanbul: din aeroportul Ataturk cu Turkish Airlines până în Kigali
– prin Londra: din aeroportul Gatwick cu RwandAir până în Kigali
Pentru curse de la cel mai apropiat aeroport până la Amsterdam, Bruxelles, Doha, Dubai, Istanbul sau Londra puteți consulta site-urile cunoscute pentru căutarea de bilete de avion.